top of page

OSTEOPATIA

Mitä osteopatia on?

Ortopedinen osteopatia on tutkittuun tietoon ja länsimaiseen lääketieteeseen perustuva holistinen hoitomuoto, jossa kliinisesti tutkitaan ja arvioidaan asiakkaan tuki-ja liikuntaelinvaivaa edistäen asiakkaan yleisterveyttä. Osteopaatit ovat nimikesuojattuja terveydenhuollon ammattialaisia, joita sitovat terveydenhuollon lait ja säädökset. Olen tuki- ja liikuntaelinsairauksien asiantuntija ja oma erikoisosaaminen painottuu sekä neurologian että huimausoireiden tutkimiseen ja hoitamiseen. Lisäksi erinäiset lihaskivut, hermopinteet, nivel- ja jännekivut, liikerajoitteet, juoksijoiden vaivat sekä alaraaja-analyysit että biodynamiikka kuuluvat erikoisosaamiseeni. Vastaanotolla tehdään tarpeen mukaan manuaalista terapiaa kuten esimerkiksi nivelten mobilisointia tai manipulaatioita nivelen liikkeen lisäämiseksi tai kivun lievittämiseksi, lihas- tai faskiakäsittelyitä sekä konservatiivista kuntoutusta yksilöllisesti.

Osteopaatti Helsinki

Mitä vastaanotolla tapahtuu?

Vastaanottoaika alkaa asiakkaan haastattelulla, jonka jälkeen siirrytään kipu- tai oirealueen kliiniseen tutkimiseen, jossa testataan ortopedisilla testeillä lihasten voimia, nivelten liikkuvuuksia ja kipuprovokaatiota. Tutkimisen ja käsillä suoritettavan palpaation tarkoituksena on tutkia ja rajata kipualuetta tarkemmin ja niiden perusteella arvioida vaivan laatua sekä hoidon tarvetta. Näiden jälkeen rakennetaan hoitosuunnitelma vaivan hoitamiseksi. Hoitosuunnitelma voi sisältää sekä manuaalista terapiaa sekä kuntoutusta. Tarkoituksena on rakentaa yksilöllinen hoitosuunnitelma, joka palvelee parhaiten tavoitteitasi. Hoitotilanteessa suoritetaan aina tarpeen mukaan manuaalista terapiaa kuten esimerkiksi lihaksen hierontaa, faskiakäsittelyitä tai mobilisointia, nivel-ja hermohoitoja, nivelten liikehoitoja sekä terapeuttista harjoittelua. Manuaalinen terapia ja asiakkaan tekemät harjoitteet ohjatusti ja oma-aloitteisesti yhdessä takaavat holistisen lähestymisen. Tavoitteena on kehittää asiakkaan toimintakykyä ja ennaltaehkäistä vaivan uusiutumista.

Mitä osteopaatti hoitaa?

Osteopaatin vastaanotolle voit saapua erinäisten tuki-ja liikuntaelinvaivojen tai -sairauksien kanssa, jotka kaipaavat ortopedista tutkimista, konservatiivista kuntoutusta tai terapeuttista harjoittelua toiminnallisuuden tueksi. Tuki- ja liikuntaelinvaivoihin tai -sairauksiin lukeutuvat esimerkiksi:

Niska- ja selkävaivat

Lihasten kiputilat
Pitkittynyt tai krooninen alaselkäkipu
Nivelkivut ja -säryt
Tennis- ja golfkyynärpää ongelmat
Olkapään kiputilat
Jänteiden kiputilat
Nivelrikot ja/tai -kulumat
Huimausoireet
Juoksuvammat / nilkan nyrjähdykset
Ylirasitustilat
Lihasvenähdykset ja -vammat

Mikäli mietit, voinko auttaa sinua vaivasi kanssa, voit ottaa minuun puhelimitse tai sähköpostitse yhteyttä. Konsultoin tilannettasi maksutta.

bottom of page