top of page

MINUSTA

Osteopaatti Helsinki

JOONAS
MUSTONEN

Tervehdys! Olen Joonas Mustonen, ortopedinen osteopaatti Helsingistä. Olen valmistunut Ortopedisesta osteopatian koulutuskeskuksesta vuonna 2022. Olen erikoistunut tuki- ja liikuntaelinsairauksien ja -vaivojen kliiniseen tutkimiseen ja kuntouttamiseen. Minulla on vahva osaaminen ihmisen anatomiasta, fysiologiasta sekä neurologiasta että vastaanotolla tapahtuvasta kliinisestä tutkimisesta.

Vastaanotolla aluksi haastattelen ja kliinisesti tutkin asiakkaan vaivan ja tarvittaessa teen manuaalista terapiaa lihaksille, nivelille tai muille pehmytkudoksille yhdistettynä terapeuttiseen harjoittelemiseen. Ajatuksena on kombinoida manuaalista terapiaa ja harjoitteita, jotta niiden yhteisvaikutuksesta saadaan paras mahdollinen holistinen hoitovaikutus. Vastaanotolla yhdessä asiakkaan kanssa tehdään hoitosuunnitelma, jonka tarkoituksena on luoda selkeä kuntoutuspolku vaivan hoitamiseen.


Erityisiä mielenkiinnon ja osaamisen kohteina ovat huimauspotilaiden ja neurologisten vaivojen tutkiminen ja kuntoutus kuten esimerkiksi selän välilevyoireet, ääreishermoston erilaiset pinnetilat, akuutti tai pitkittynyt alaselkäkipu. Lisäksi juoksijoiden erinäiset vammat ja alaraajalinjaukset kuuluvat vahvaan osaamiseen, sillä harrastan myös itse tavoitteellisesti kestävyysjuoksua, ja on tullut harrastettua jo yli 15-vuotta.

 

Juoksussa tykkään haastaa itseäni ja työntää rajoja, joten sen mukaan on tullut kokeiltua erilaisia harjoitusmetodeja. Tällä hetkellä tähtään pidemmille kisamatkoille: kympille (PB 36 min) ja puolimaratonille (PB 1h 22 min). Juoksun saralta onkin kertynyt paljon kokemuksia erilaisista juoksijoiden vaivoista ja ongelmista, joten siksi koen tärkeänä, että niihin puututaan ennalta ehkäisevästi esimerkiksi täsmä harjoituksin ja liikkein.


Vastaanotolla pyritään rakentamaan juuri sinulle sopiva hoitosuunnitelma, jossa huomioidaan tarpeesi. Erityisesti juoksijoille minulla on paljon annettavaa, voin tutkia ja analysoida alaraajojen linjausta sekä optimoida juoksu- ja biodynamiikkaa että kehittää voima-arvoja.

Koulutukset

  • Koulutettu hieroja & urheiluhieroja (2016), Suomen Urheiluhierojaopisto

  • Ortopedinen osteopaatti (2022), Ortopedisen osteopatian koulutuskeskus

Lisäkoulutukset

  • Huimaus ja vestibulaarielimen tutkiminen ja kuntoutus (2023), MM koulutukset

Mikäli mietit, voinko auttaa sinua vaivasi kanssa, voit ottaa minuun puhelimitse tai sähköpostitse yhteyttä. Konsultoin tilannettasi maksutta.

 

Tervetuloa vastaanotolleni Flexus Fysio Haagaan!

HOITOFILOSOFIANI

01

Asiantuntijuus

Kaikki hoito perustuu viimeisimpään tutkittuun tietoon ja länsimaalaiseen lääketieteeseen, jota sitoo terveydenhuollon lait ja säädökset

02

Asiakaslähtöinen hoito

Tavoitteena on parantaa yksilön toiminnallisuutta, joten juuri siksi hoito on yksilöityä ja hoitopolku rakennetaan tarpeiden mukaan

03

Kokonaisvaltainen hoito

Tavoitteena on aina katsoa yksilöä kokonaisvaltaisesti, sillä ihminen on psykofyysissosiaalinen kokonaisuus

bottom of page